Buzağı Teşvik Yarışması | Hisarcık Belediye Başkanlığı
 Buzağı Teşvik Yarışması
 Tarih: 18.8.2014 Ekleyen: Haber | 1794 kez okundu 0 Yorum

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek amacıyla Hisarcık Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen buzağı teşvik yarışmasına 18 üretici katıldı.

Jüri üyeliklerini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Coşkun Güler,

Hisarcık Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Karakurt, Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner İbrahim Ethem Çırak’ın yaptığı buzağı teşvik yaroşmasında ahırlar için barınak durumu, teknik özellikler, iç ve dış temizlik, hayvan sayısı, buzağıların ana karakterleri ile karşılaştırılması, hayvan sahibinin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ilişkileri, desteklemelerden yararlanıp yararlanmadığı konularında 50 üzerinden işletme puanı verdi. Jüri daha sonra 0-8 aylık buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişimi, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı, ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak 18 buzağıya 50 üzerinden puan verdi. Yarışma sonunda Zeynep Coşkun’a ait Holstein cinsi 15 günlük buzağı birinci olurken, Ali Özer’e ait Simental cinsi buzağı ikinci, Halit Fidan’a ait Simental cinsi buzağı üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan 15 günlük Holstein cinsi Öksüz isimli buzağının sahibi Zeynep Coşkun’un oğlu Ufuk Coşkun buzağının annesinin doğum esnasında öldüğünü ve bu nedenle buzağıyı biberonla beslediklerini söyledi.

Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine ödüllerini, Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt ve Emet Bor İşletme Müdürü Ramazan Bütüner verdi. Bu arada Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün dereceye giren buzağı sahibine hediyesini verirken paketin içerisine bir miktar para koyduğu görüldü. Paranın miktarı açıklanmadı.

Yarışmada ilk üç dereceye giren buzağı sahiplerine Kaymakamlık, Belediye ve Ziraat Odasınca 1’er tane olmak üzere toplam 3 çeyrek altın, mansiyon alan ilk 3 buzağı sahibine 1’er çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmaya katılan her buzağı sahibine belediye tarafından 1 çuval yem verildi.

Yarışmada Hisarcık Halk Oyunları ekibi de folklor gösteri sundu

Etiketler:  Buzağı , Teşvik , Yarışması ,