Hisarcık’ta 5 Bin Kişi Şükür Duasında | Hisarcık Belediye Başkanlığı
 Hisarcık’ta 5 Bin Kişi Şükür Duasında
 Tarih: 28.4.2014 Ekleyen: admin | 995 kez okundu 0 Yorum

Hisarcık ilçesinde her yıl belediye tarafından organize edilen geleneksel şükür duası yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl Nisan ayının sonunda yağmur yeterli olduğunda şükür duası, yağmur az düştüğü takdirde yağmur duası olarak gerçekleştirilen etkinlikte halktan toplanan yardımlarla alınan 500 kilo et, 600 kilo pirinçten yapılan pilav, 100 kilo irmikten hazırlanan helva, ayranla birlikte yaklaşık 5 bin kişiye ikram edildi.

Merkez ve köylerdeki bir grup din görevlisiyle 10.00- 13.00 saatleri arasında Kur’an tilaveti, okunan ilahiler, günün anlam ve önemiyle ilgili vaazlarla program icra edildi. Topluca kılınan öğle namazının ardından İlçe Müftüsü Mustafa Arda ve din görevlileri tarafından ayrı ayrı şükür duası yapıldı. Şükür duasına, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Helvacı, Hisarcık Müftüsü Mustafa Arda, AK Parti Kütahya İl Başkanı İshak Gazel ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, “Her yıl düzenlediğimiz yağmur duası etkinliği bu yıl son günlerde yağışların bol olması sebebiyle şükür duası olarak organize edildi. Şükür duası öncesi yardım komitesinde canla başla çalışan gönüllü arkadaşlara, tüm mahalle muhtarlarımıza, hayırsever halkımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimiz ile belediyemiz personeline çok teşekkür ediyorum. Allah dualarımızı kabul etsin” diye konuştu.

Etiketler:  Hisarcık’ta , 5 , Bin , Kişi , Şükür , Duasında ,