Genel

Ölçü ve Tartı Aletleri
 Tarih: 9.1.2019 1 Ekleyen: editor | 188 kez okundu 0 Yorum

KÜTAHYA BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN BASIN BÜLTENİ

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu gereğince ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan akaryakıt satış istasyonlarındaki akaryakıt sayaçları ve LPG sayaçları, Tartım işinde kullanılan vasıta baskülleri sahiplerinin her iki yılda bir yapılan periyodik  (Senelik) muayeneleri için Kütahya Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne, Ticarete konu olan tartım işlerinde kullanılan kuyumca eczane ve alışveriş merkezlerindeki teraziler, ticari taksilerdeki taksimetreler ile ticari araçlarda kullanılan takograflar ve emisyon cihazları vb. kullanıcıların periyodik muayeneleri için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının olduğu yetkili muayene servislerine 28 Şubat 2018 tarihi mesai bitimine kadar beyanname verilmesi gerekmektedir.

Pazaryerlerinde bolunan tartım işlemlerinde kullanılan teraziler için bağlı bulunduğu Belediyelere 28.Şubat 2019 tarihi mesai bitimine kadar Beyenname verilmesi gerekmektedir. elektrik su doğalgaz  sayaçları için dağıtıcı kurumlar 10( On ) yılda bir Isı Sayaçları için 5( Beş) yılda bir kez periyodik muayenesini yaptırmak üzere Yetkili Muayene Servislerine 28 Şubat 2019 tarihi mesai bitimine kadar beyanname verilmesi gerekmektedir.  Aksi halde beyanname vermeyen esnafımız hakkında 3516 Sayılı Ölçeler ve Ayar Kanununun 15. Maddesinin (c) bendi gereği idari para cezası uygulamasına gidilecektir.

kamuoyuna saygı ile duyrulur.

KÜTAHYA VALİLİĞİ
                         Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü.

Etiketler:  Ölçü , ve , Tartı , Aletleri ,